"Usluga je važnija od profita. Profit nije cilj, on je samo rezultat usluge."
(Henry Ford)
popravka turbo kompresora
Pozovite odmah: +381 (0)63 547922

Prednosti turbo kompresora

prednosti 1Pravila o emisiji izduvnih gasova  su sve strožija i strožija, a proizvođači vozila moraju da vode računa o tome da njihovi proizvodi zadovoljavaju standarde o zaštiti životne sredine, a da pri tome proizvedena vozila budu i prijatna za vožnju. Turbo kompresori u velikoj meri pomažu u postizanju tog cilja.U poređenju sa konvencionalnim motorima identične snage, potrošnja goriva kod motora sa turbo kompresorom je niža, a deo energije izduvnih gasova, koja je u stvari i neiskorišćena, kod ovih motora se koristi u poboljšanju njihove efikasnosti. Na većim nadmorskim visinama kod motora koji nemaju turbo kompresore, zbog nižeg pritiska vazduha može doći do gubitka snage. Suprotno ovome, efikasnost turbine se poboljšava u istim uslovima usled povećane razlike u visini pritiska u turbini i spoljašnjeg pritiska na izduvu, koji se smanjuje sa povećanjem nadmorske visine.Motori sa turbo kompresorima u takvim uslovima ne trpe skoro nikakav gubitak snage.


Brza reakcija

Pomoću turbo kompresora snaga motora može biti povećana čak i do 50 odsto, što rezultuje živahnijim motorom. Turbokompresori takođe sprečavaju gubitak snage prilikom visokih obrtaja motora, što osigurava prednost vozilima čiji motori imaju turbo kompresore.


Ekonomičnost

Turbokompresori recikliraju energiju (izduvne gasove) stvorenu prilikom sagorevanja goriva u motoru, pretvarajući tu energiju u snagu tako što stvaraju manje beskorisne toplote. Kao rezultat, dobija se veća štedljivost u potrošnji goriva. Odnos Snaga/Težina,  kod motora sa turbo kompresorom je mnogo bolja u odnosu na konvencionalne motore.


Ekologija

Pošto turbo kompresori isporučuju više vazduha motoru, omogućeno je da sagorevanje goriva bude mnogo savršenije i čistije. Danas, dizel motori opremljeni sa turbo kompresorima proizvode duplo manje CO2 u odnosu na konvencionalne motore bez turbokompresora.


Uživanje u vožnji

Turbo kompresori  omogućuju motoru bolji obrtni momenat, koji se dalje pretvara u poboljšanje performansi vozila, što vožnju čini pravim uživanjem.

prednosti 2

Vesti

Akcija

Partneri


Metalmania d.o.o.


Botos Ada


Keradenko Senta