"Usluga je važnija od profita. Profit nije cilj, on je samo rezultat usluge."
(Henry Ford)
popravka turbo kompresora
Pozovite odmah: +381 (0)63 547922

Varijabilne turbineZbog širokog raspona broja obrtaja jednog motora turbo kompresori ne mogu da obezbede konstantan pritisak punjenja i zbog toga im je neophodna regulacija.

Varijabilna geometrija turbine kontinuirano menja efektivnost turbine i tako omogućuje da se cela energija izduvnih gasova može iskoristiti za regulaciju pritiska punjenja. Podesive lopatice osiguravaju to u velikom regulacijskom području uz istovremeno dobar stepen iskorišćavanja same energije izduvnih gasova.

Pošto je pri malom broju obrtaja motora količina izduvnih gasova mala, procesor se pobrine za položaj lopatica koji sužavaju poprečni presek i time ubrzavaju izduvne gasove, koji tako teraju osovinu u veće obrtaje i s time kao rezultat dobija se povećanje pritiska u turbini a to omogućuje bolje ubrzanje i na tim režimima rada motora.

Ako se količina izduvnih gasova povećava na višim obrtajima motora, procesor promenom položaja lopatica povećava poprečni presek dovoda, te tako usporavaju izduvne gasove i sprečavaju preforsiranje turbine.

Turbokompresori s varijabilnom geometrijom posebno u području delimičnog opterećenja rade vrlo efikasno, sprečavaju nastanak turbo rupa.Oni motoru daju više snage,znatno bolje ponašanje na nižim režimima rada motora, i pozitivno utiču na emisije izduvnih gasova.

Vesti

Akcija

Partneri


Metalmania d.o.o.


Botos Ada


Keradenko Senta